dinsdag 29 januari 2019

Rietputten - de afbraak


Het wordt weer eens tijd voor een blog, maar daar ik een totaal gebrek aan vogelfoto's heb wordt dit een toen en nu blog over de Rietputten. Daar wordt nu de Blankenburgtunnel aangelegd en die  verwoest dus de helft van dit eens zo prachtige gebied. Op 18 juli 2018 werd het lot van de Rietputten definitief bezegeld na jaren van protest en moet er weer mooie natuur wijken voor asfalt en uitlaatgassen.


De volgende foto's tonen de situatie aan zoals die eens was en hoe die er de laatste maanden van 2018 uitzag bij het gedeelte waar de tunnelbak wordt aangelegd. De foto's zijn ongeveer op exact dezelfde plek gemaakt. Kijk en huiver!

Bedankt voor het bekijken van deze blog.

6 opmerkingen:

 1. Hallo Bert,
  Ja zo gaat het tegenwoordig je kan demonstreren maar dat helpt niks, dat zo'n mooi natuurgebied moet wijken voor asfalt en het lost de files niks op zoals de A 4. Het is triest maar waar, wat te denken als straks in het voorjaar de vogels terug komen en hun oude plekje niet meer vinden en de Roerdomp. Lang leven de regering.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel triest. Heb zoveel mooie foto's mogen en kunnen maken in dit prachtige gebied!!! Eeuwig zonde.....nog even en we hebben helemaal géén natuur méér in het dichtbevolkte Nederland!

  Gr,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Bert,

  Ik vind het gewoon verschrikkelijk!!!! En waarom?
  Ik rij er i.v.m. werk soms langs en zie het met lede ogen aan!

  grt,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Bert, heel triest om het gebied zo te zien. In de toekomst praten we met weemoed over het gemis van dit prachtige gebied... Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Bert,
  dit vind ik ook echt zo erg................
  Overal wordt maar gebouwd en gedaan en de vogels en andere dieren moeten het onderspit delven. En dan zijn er ook nog "kamerleden" die niet snappen waarom het zo slecht gaat met sommige diersoorten en de natuur!!!! Mooi in beeld gebracht maar mijn hart huilt.

  Groet, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan het bijna niet geloven. De tranen springen je bij dit aanzicht toch in de ogen?

  BeantwoordenVerwijderen