zaterdag 27 juni 2020

De Gieren komen!

In de avond van 29 Mei komen er berichten binnen dat de groep Vale Gieren die eerder die dag in Noord Holland is waargenomen afzakken richting Zuid Holland en met een beetje geluk gaan overnachten in de buurt van Vlaardingen. Er komen meldingen binnen dat ze te zien zijn boven de Broekpolder en uiteindelijk overnachten ze in de Aalkeet-Buitenpolder. Het is voor mij niet mogelijk om dit te gaan bekijken dus baal ik er eigenlijk flink van, dit is een heel zeldzaam gebeuren vlak bij huis en je gaat daar niets van meekrijgen. Ook de volgende ochtend is het voor mij niet mogelijk om daar te gaan kijken. Als er dan op de Vlaardingse appgroep rond 9.15 berichten komen dat de Gieren het luchtruim kiezen en richting de Krabbeplas gaan, moet dit toch een kans zijn om ze vanuit het dakraam te kunnen waarnemen.

En daar zijn ze! Er is door de verrekijker een draaikolk van Gieren te zien die dan ter hoogte van de Krabbeplas vliegen. Flink ingezoomd kan ik er een foto van maken. 
Ze maken gebruik van de thermiek en ik zie ze telkens een stukje dichterbij komen, en het mooie is dat als ze deze lijn doortrekken ze wel heel dicht bij mijn huis zullen overvliegen.En dat gaan ze dus ook doen! dit is het moment dat ik besluit om op het dak van mijn huis te klimmen om dit spektakel zo goed mogelijk te kunnen zien.

Ik zie ze steeds dichterbij komen en het klinkt waarschijnlijk overdreven, maar ik heb op dat moment het gevoel dat ik de vliegtuigen van de bevrijders sta op te wachten. Het is dan ook indrukwekkend wat er aan zit te komen.


Wat een spektakel vanaf het dak!
De groep vliegt precies over mijn huis, dit bedenk je toch niet! wat een geluk!
En de groep vliegt verder en gaat richting Rotterdam, mij sprakeloos achterlatend. Wat een moment!Vorig jaar hebben we dit vaak in het Spaanse Extremadura gezien waar dat heel gewoon is, maar zo vanaf het dak van je eigen huis in Vlaardingen! Super!

Bedankt voor het bekijken van dit blog.5 opmerkingen:

 1. Hoi Bert,
  Wat super gaaf dat je deze groep gieren toch nog zo hebt kunnen zien.
  En dat nog wel vanuit je eigen woning!! Mooie foto's hoor.
  Ze hebben er een mooie vliegshow van gemaakt. Echt super.

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bert,
  Wat 'n geluk heb je gehad dat ze over je huis vlogen, ik heb dat geluk helaas niet gehad. Karel gaf mij steeds informatie naar welke richting vlogen hoewel ik vlak in de buurt was bij de Poldervaart. Misschien komt er nog eens 'n kans dat ze weer in de buurt komen. Maar je hebt wel mooie opnames gemaakt.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Bert, het is voor ons allemaal uit de regio een geweldige ervaring geweest om de groep vale gieren hier te zien. Prachtige opnamen vanaf jouw dak!! Super gedaan. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Bert,

  Wat een spektakel zeg, ik kan me goed voorstellen hoe je je daar op het dak hebt gevoeld, totaly flabbergasted. Wat een geluk dat ze juist over je huis kwamen gevlogen. Er zit daardoor ook een mooie opbouw in de serie, waarbij foto nr. 11 natuurlijk het hoogtepunt is als ze echt dichtbij zijn. Ik zou het je niet hebben nagedaan om op het dak te klimmen, maar ik kan me voorstellen dat je dit voor geen goud wilde missen en het is de moeite waard geweest.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Bert,
  ik snap je helemaal want ik kreeg dat berichtje ook en ze zaten verdorie maar 2 km bij mijn werk vandaan!!!! ik kon en mocht niet weg. ook de dag erna kon ik geen vrij krijgen. Mijn ega zag ze wel maar ik dus niet helaas en dat is zo balen!!!!!!!!!!
  Jij zag ze uiteindelijk wel en zo gaaf dat je deze mooie rovers vliegend kon fotograferen. Echt top!
  Ik weet dat ze hier al meer geweest zijn en ik denk dat ze nog wel vaker komen.

  Groet, Helma

  BeantwoordenVerwijderen