donderdag 16 juli 2020

Kuhls Pijlstormvogel

Kuhls Pijlstormvogel - Calonectris diomedea borealis - La Palma

Tijdens een zeiltocht langs de westkust van het Canarische Eiland La Palma kwamen we de Kuhls Pijlstormvogel tegen. Flinke groepen dobberden er op zee en vaak kwam er wel een exemplaar langs de boot vliegen. Deze vogel is geheel aan het leven op zee aangepast en valt onder de noemer Buissnaveligen. Een nieuwe soort voor mij en een soort die je natuurlijk zeer zelden in Nederlandse wateren kunt zien. Dus super om vanaf de boot hier te kunnen bekijken.

Als de boot in de buurt van de op de zee dobberende vogels kwam dan liepen ze als een meerkoet eerst een stukje over het water om dan het luchtruim te kiezen.Het fotograferen vanaf de boot viel niet mee, door enorme deining was het een hele toer om de vogels in beeld te houden en maakte de autofocus overuren.


Maar als je een berg foto's maakt zijn er altijd wel een paar het bekijken waard.

Dat waren mooie momenten met deze zeevogels die je anders vanaf het vaste land op La Palma nauwelijks in beeld krijgt.
Bedankt voor het bekijken van dit blog.
9 opmerkingen:

 1. Hoi Bert,

  Uniek zeg om tijdens zo'n zeiltochtje zo'n bijzondere soort te kunnen spotten en fotograferen en dan ook nog vliegbeelden schieten die er prima uit zien. Ik kan me voorstellen dat dat niet makkelijk is geweest vanaf zo'n deinende boot, waarschijnlijk hoge iso-waarde om korte sluitertijden te kunnen halen. Ik kende deze specifieke soort nog niet, mooi om daar hier in jouw blog kennis mee te maken.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede middag hoe gaat het met je? Ik ben Braziliaans, uit Rio de Janeiro en op zoek naar nieuwe volgers voor mijn blog. En ik zal de jouwe met plezier volgen. Ook nieuwe vrienden zijn welkom, ongeacht de afstand.

  https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Bert
  Dat is wat anders om vanaf de boot te fotograferen, hopelijk was je niet zeeziek.
  Maar dat zijn mooie vliegbeelden van de Kuhls Pijlstormvogel, het zijn er nogal wat en 'n flinke vogel net zo groot als de Noordse Stormvogel. 'N mooie serie.
  Groetjes Loes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Bert,
  Wat een gave foto's. Een bijzondere vogel ook.
  Mooi genomen zo al vliegend. Die zo boven het water (Foto 9) vind ik ontzettend mooi.
  Ontzettend knap gedaan!!

  Groeten en een fijn weekend,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Bert, heel gaaf om zo op deze manier te zien. Prachtige foto's van een mysterieuze soort. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Bert,
  werkelijk geweldig om dit dat zo mooi te kunnen zien en ook zelfs mooi te kunnen vastleggen. Je ziet deze vogels ook niet zomaar en jij had het geluk om deze dus wel te ontmoeten. Echt heel gaaf en je vluchtfoto's zijn ook echt uniek met deze vogels. Ik heb ervan genoten :-)

  Groet, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was een heerlijke zeiltocht en genoten van je enthousiasme dat je deze vogels kon waarnemen. Ik zeg, volgend jaar weer ๐Ÿ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, you took very good photos! And very sharp too. I always dream to get a good camera but I don't know... I like taking photos using my phone. I'm not really good at photography. Since the first day I create instagram to 2020, I only have 12 photos because I only want to post the good ones๐Ÿ˜… I'm not even sure the photos I post to my instagram are good enough.

  BeantwoordenVerwijderen