woensdag 14 oktober 2020

Vlaardingse Visarend


Ik post niet veel blogs meer, maar nu publiceer ik er eentje van een hele mooie soort die zich in de maand augustus heel even liet zien in de Vlaardingse Broekpolder. Deze Visarend vind ik te mooi om de foto's te verwerken in een algemeen blog, dus plaats ik alle afbeeldingen  hier in deze post.

Wat een prachtsoort is een Visarend, Hier zit deze in het topje van een hoge kale boom en overziet zo een groot deel van de Broekpolder.
Ik heb alleen de Nikon P1000 bij me en dat is maar goed ook, zo kan ik enorm inzoomen op deze fantastische roofvogel.


Iets dichterbij er naartoe gelopen, door de zoeker een prima beeld, en dan is het raak klikken! Wat een geweldige soort! Kijk ook eens naar de enorme klauwen waarmee ze de vissen uit het water scheppen.
Ja dat zijn geweldige momenten en zeker als de Visarend zo goed meewerkt en er even goed voor gaat zitten. Totdat deze het genoeg vind geweest en uit de top vliegt en richting de Vlaardingse Vaart vliegt voor waarschijnlijk een nieuwe verse vis.


Bedankt voor het bekijken van dit blog en voor de reacties op het vorige blog ''La Palma''


6 opmerkingen:

 1. Hoi Bert,
  Wat een gave vogel is dit zeg. Waanzinnig om zo'n mooie vogel zo te kunnen fotograferen. Zo'n visarend zie je toch niet vaak voorbij komen. Gelukkig had je genoeg zoombereik bij je en heb je zeer mooie beelden gemaakt. Super tof!!

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bert.
  Dat was 'n gelukje dat we hem daar op die dag daar zag en hij bleef best wel lang zitten in die kale boom. Ook jij hebt 'n mooie serie gemaakt, s' middags hebben Ronald en ik nog bij de Holierhoekse polder gezien en was het toch weer 'n geslaagde dag.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Bert. Prachtig. Die hoop ik ook eens van dichtbij te zien. Bedankt voir je bezoek aan mijn blog. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Bert, wat een geweldige camera is de P1000. Het levert spectaculaire plaatjes op van een prachtige visarend. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goeiendag zeg!!!!!!
  Dit is toch wel even een vogel om stijl van achterover te slaan!!! Je openingsfoto met die visarend op die paal is werkelijk een juweel van een plaat zeg! Trouwens de hele serie is echt wel om 💚 groen van te worden. Echt schitterend. Mijn complimenten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Bert,

  Had deze even gemist, maar wat een prachtige platen van deze bijzondere soort zeg. Fantastisch dat je hem zo dicht bij kon halen met de P1000. Heb er ook even over nagedacht om die aan te schaffen, vooral als reiscamera om niet steeds dat zware spul mee te hoeven sjouwen. Is er tot nu toe niet van gekomen, maar als ik dit zo zie moet ik dat toch maar eens opnieuw overwegen. Prachtserie waarbij ik me afvroeg hoever je nou had ingezoomd en of je vanaf statief hebt gefotografeerd. Als foto nr.4 de werkelijke afstand is dan hou je nog verbluffend veel details over in je foto's.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen