zaterdag 7 november 2020

Velduil in de Broekpolder


Als ik in de maand Oktober sta te kijken of er nog iets te zien is op de grote plas van de Ruigte in de Broekpolder, zie ik een vogel landen in een boompje langs de oever.   Een VELDUIL!!                              De Uil zit wat om zich heen te kijken en ik verwacht eigenlijk dat deze er al weer heel snel vandoor gaat. Voor de D500 zit de Velduil te ver weg, dus stijf van de adrenaline haal ik de P1000 tevoorschijn en snel vastklikken op de Monopod. Gelukkig kan ik snel een paar foto's maken.

Velduil - Asio Flammeus  - Broekpolder

Geweldig , mijn eerste Velduil in Vlaardingen.                                                                                                        Even later vliegt deze uit het boompje en gaat op de grond tussen het hoge gras zitten en is niet meer te zien.                                                                                                                                                                                Dan is het wachten of er nog actie komt, en die komt er zeker. De Velduil vliegt op, komt dichterbij en geeft even een vliegshow boven het water van de Ruigte. Nu kan ik raak klikken met de D500. Wat een spektakel!


      

De Velduil lijkt helemaal weg te vliegen maar maakt opnieuw een rondje over de plas, beter kun je niet hebben natuurlijk.
Man wat een kippenvel momenten!
Super, Super, Super! 
Dan vliegt de Velduil het gebied uit en verdwijnt in de lucht uit het zicht.
Bedankt voor het bekijken van dit blog en de reacties op het vorige blog ''Vlaardingse Visarend''


6 opmerkingen:

 1. Hoi Bert.
  Je moet 'n beetje geluk hebben, je was op de juiste tijdstip daar en mooie vliegbeelden kunnen maken, geweldig.
  'N paar jaar terug was er ook 1 bij ons in de Vockestaert die jij ineens zag vliegen en en lande in het veld, we konden toen ook mooie beelden maken.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bert,
  Wat super gaaf dat je deze velduil daar gezien hebt. Goed dat je de juiste apparatuur bij je had om deze prachtige vogel zo te kunnen fotograferen.
  Fantastisch hoe je hem zo vliegend met gespreide vleugels in beeld hebt gekregen. En dat nog wel in je eigen omgeving.
  Complimenten hoor!!

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Bert,

  Zo, je hebt patent op bijzondere soorten daar in het Vlaardingse, eerst de visarend en nu de velduil dat zijn niet de minste soorten. Goed dat hij wat dichterbij kwam en je de D500 (ook mijn camera) kon gebruiken. Ik vind vooral de foto's 6, 7 en 10 heel knap. Kan me je adrenalineshot voorstellen toen je dit te zien kreeg. Knappe serie.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Bert, geweldig moment heb je beleefd. Voor de eerste keer een velduil zien, ik weet nog wel hoe dat voelt. Prachtige beelden. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohw wauw wat gaaf Bert!!
  Gewoon een velduil spotten vind ik al bijzonder en sensationeel en jij ziet hem zomaar in een boompje landen! je kon er ook een hele mooie serie van maken in vlucht en dat zijn ook hele fraaie foto's geworden zeg. Ik begin toch lichtelijk wat te verkleuren 💚
  Ik heb ervan genoten!
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen


 6. Beetje late reactie van mij.... Maar het was inderdaad een schitterend moment. Goed dat ik er ook bij was om hem te zien!


  BeantwoordenVerwijderen