woensdag 13 januari 2021

Pestvogel


Een Pestvogel zo dicht bij huis, daar moet je naartoe. Tenminste, als het werk geen spelbreker is, en dat gebeurt steeds vaker, maar nu kon het. En laat nou ook nog eens de zon doorbreken. Perfecte omstandigheden dus om deze super soort in Hoek van Holland te kunnen vastleggen.


Bij aankomst op de plek is het al een flinke drukte, logisch, zo'n soort trekt heel veel belangstelling. Corona maatregelen worden vrijwel door iedereen vergeten, al blijft men wel op gepaste afstand
van deze mooie vogel die zich verder niks aantrekt van al het volk dat zich aan hem staat te vergapen.
Wat ik nog het meest storend vind zijn de figuren die omdat ze met foto apparatuur van dik 15000,- euro lopen te sjouwen denken dat ze overal maar voorrang hebben en zich ineens pontificaal voor je vestigen en je zo het uitzicht ontnemen. Maar goed, dit terzijde en genieten van deze geweldige vogelsoort.

Pestvogel - Bombycilla garrulus


De pestvogel doet zich tegoed aan de Rozenbottel die best wel groot is. Maar ze smaken blijkbaar heel goed dus de vogel heeft er geen enkele moeite mee. 
Wat een geweldige vogel is het toch, het Rood,Wit en Geel op de veren lijkt er met een penceel wel opgeschilderd.


 
Ja dat is genieten van zo'n soort, je kan er naar blijven kijken.


Na een uurtje is het mooi geweest en ga ik naar de Noorderdam om te kijken of de vaste overwinteraars zoals Steenlopers en Paarse Strandlopers weer vast te leggen zijn.
Ver kom ik niet, opnieuw is de dam overspoeld door een massa Corona wandelaars, nog veel meer dan de laatste keer, het lijkt verdorie de avondvierdaagse wel! Nee de Noorderdam is voorlopig geen optie.


Dank voor het bezoeken van dit blogbericht en voor het eventueel achterlaten van een reactie.

8 opmerkingen:

 1. Voor mij de 1ste keer dat ik de pestvogel heb gezien. Wat een prachtige vogel! Was lekker weer. Genoten! Ook van dit blog 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bert.
  Ik ken dat gedrag van die fotografen, terwijl ik stond te fotograferen lopen ze gewoon voor je lens voorbij want ze moeten dan 'n paar stappen om achter je langs te gaan en je kent mij.
  Maar je hebt ook mooie opnames gemaakt van de Pestvogel. Jij had mooi weer en bij ons was het grijs. Het is weer genieten van deze serie.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Bert,
  Wat een schitterende foto's. Super om te zien hoe je deze prachtige pestvogel hebt weten te fotograferen. Prachtig van kleur ook en met mooi licht. Grappig natuurlijk ook met die besjes. Wat zijn ze toch mooi deze vogels.
  Grappig om te lezen over die andere fotografen. Dat is normaal in de dierentuin ook niet anders...pfff..!!
  Ben benieuwd of al die wandelaars ook nog een medaille hebben ontvangen?!

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Bert, ja je kon de verleiding niet weerstaan. Heel begrijpelijk. Het is echt een van de mooiste vogeltjes die we kunnen fotograferen! Dat voordringen herken ik wel al zal ik er wel steeds tegen blijven ageren. Gelukkig heeft jou dat er niet van weerhouden prachtige opnamen te maken is de jouw bekende stijl van zachte tinten. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Bert,

  Wat een mazzel dat zo'n mooie soort zich bij je in de buurt ophoudt. Ja, dat heb je dan die drukte met zoveel "natuurfotografen" tegenwoordig. Ik kan me een voorval herinneren van jaren geleden toen zich hier in de omgeving een paar pestvogels zich ophielden. Ook toen meende er eentje voor de anderen te moeten gaan staan met z'n statief en dure apparatuur. Het liep uit op een fikse ruzie waarbij het niet scheelde of ze met elkaar op de vuist gingen. Ik ben toen maar snel vertrokken. Ondanks de ergernis heb je hier je kans toch mooi benut en mooie foto's gemaakt.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfffff........... hier word ik dus weer jaloers op Bert hahahahahaha... Werkelijk geweldige foto's van deze o, zo mooie vogel. ik had wel gelezen dat ze daar gesignaleerd waren maar ja, als je moet werken kan je er niet heen.
  Je ehbt werkelijk hele mooie platen kunnen maken met de rozenbottels en ook nog mooi weer. Mijn complimenten.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Great photos of the very beautiful waxwing !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ondanks dat ze voor je gingen staan heb je toch prachtige fotos.

  BeantwoordenVerwijderen