zondag 14 maart 2021

Regenwulp


Afgelopen week had ik het genoegen om een Regenwulp op vrij korte afstand te kunnen fotograferen. Nadat ik een bericht had gekregen op de appgroep dat er een Regenwulp in de Schiedamse Vockestaert zat was er eerst twijfel of ik daar even zou gaan kijken. Het is voor mij  best wel een stuk fietsen en opnieuw waren de weersomstandigheden bepaald niet best. Toch vond ik het uiteindelijk de moeite waard om er naar toe te gaan en te hopen dat de vogel al niet vertrokken zou zijn.


En het wordt beloond, al snel heb ik de Regenwulp in beeld die zich los van de groep gewone Wulpen in het weiland begeeft.
De Regenwulp is een stuk kleiner dan de gewone Wulp. Ook de kromme snavel is een flink stuk korter, Andere kenmerken zijn de donkere oogstreep en de donkere kruinstrepen op de kop.
Op de volgende foto zijn de verschillen met de gewone Wulp te zien.


Ik sta achter een houten toegangshek en de Regenwulp komt steeds dichter naar mij toe gelopen. Eigenlijk is het zonde dat ik niet de D500 bij me heb, maar ik mag niet mopperen natuurlijk.

Regenwulp - Numenius phaeopus


Het was leuk om deze soort weer eens te zien en zeker op een mooie korte afstand.

Bedankt voor het bekijken van dit blog en het plaatsen van een eventuele reactie.8 opmerkingen:

 1. Hallo Bert.
  Het was voor mij dichterbij om te gaan maar had niet de puf om ernaar toe te fietsen zou voor mij 'n nieuwe soort zijn. maar jij hebt hem er wel mooi erop staan en ook nog dichtbij, bekend plekkie.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello Bert, Great photos and the spring is coming. Soon they will be here in Sweden :)
  All the best,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Bert, goed dat je bent geweest. Zo'n buitenkans komt niet snel voorbij! Je laat de verschillen goed zijn met de gewone wulp. Mooie opnamen. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Bert,
  Wat super gaaf om dit soort vogels zo te kunnen fotograferen in de polder.
  Fantastisch gedaan.

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Bert,

  Maar goed dat je toch gegaan bent en wat ik vooral zo gaaf vind is dat je regenwulp en de "gewone" wulp samen op een plaat hebt kunnen vereeuwigen, hoe vaak zie je dat nou. Hier is het verschil in grootte en tekening heel duidelijk zichtbaar, de derde foto is daarom voor mij absoluut de mooiste.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Bert, mooie fotos van de regenwulp. Ik zie ze soms aan de Oosterschelde maar het is nu weer al even geleden. Mooi de gewone wulp en de regenwulp samen. De regenwulp is veel kleiner. Fijn weekend. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zie je niet vaak Bert de regenwulp en wulp samen. De regenwulp zie je toch al veel minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Bert,
  wat een mazzel dat je daar een regenwulp trof.
  het zijn inderdaad mooie vogels en een stuk kleiner dan de gewone wulpen.
  De donkere kopstrepen laat je mooi zien in de tweede foto. Mooie platen weer.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen