zondag 2 april 2023

Raak !! De Visarend van de Vlaardingse Vlietlanden
 Augustus vorig jaar vermaakte een Visarend zich een aantal dagen bij de Vlaardingse Vlietlanden. Dus met stoeltje en camera een mooie plek uitgekozen en daar wachten tot de Visarend er aan komt. En dat gebeurde al vlug. Ik zie de Visarend aan komen vliegen en die gaat zo mijn kant op, beter kan niet. Camera in de aanslag en raak!  In een mum van tijd vangt de Visarend een vis, de sportvissers verbijsterend achterlatend die waarschijnlijk al uren achter hun hengel zitten. Raak was het, zowel voor de Visarend als de fotograaf!

De Roofvogel komt aangevlogen en maakt na de duik een enorme plons, helemaal kopje onder gaat de Visarend, dit moment kreeg ik er niet scherp op maar de momenten daarna bleef mijn camera ratelen.
Op de volgende foto zie je de Visarend al boven water komen.De Visarend komt boven water en heeft beet. Geklapper met de vleugels en dan gaat het de lucht in.


Magisch moment is het om te zien, in dit geval door de lens van de camera. De Visarend vliegt voorbij, en maakt nog even een rondje. 

Het lijf wordt tijdens de vlucht geschud om het water er af te krijgen.En dan vliegt de Visarend weg om een plek te gaan zoeken voor de maaltijd. Wat een supersoort!


Bedankt voor het bekijken van dit laat verschenen blog.7 opmerkingen:

 1. Hoi Bert.
  Wat 'n geluk heb je gehad en dat je je plekje hebt gevonden. je hebt er wel mooie opnames van gemaakt waar anderen jaloers op zijn. Top.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Bert,

  Mooi dat je de visarend zo kon vastleggen, dat zijn de krenten in de pap. Ik had vorig jaar bij de Wieden zo'n eureka moment, dat vergeet je niet meer.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie fotos van de visarend. Ik heb hem nog nooit van dichtbij gezien. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Bert, Great series and a big moment for the photographer to see an Osprey catching a fish !
  Best regards
  Lasse, Sweden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Bert, hopelijk gaat alles goed met je. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Bert,
  Wat een gaaf moment heb je hier te pakken.
  Echt fantastische beelden zo met die vis als prooi. Gaaf!!

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen