maandag 5 december 2016

De Morinelplevier van de Maasvlakte

Op 26 september zag ik op waarneming.nl dat er in de ochtend een Morinelplevier ter plaatse was op het Luzerneveld van de Maasvlakte. De Morinelplevier, een mooie vogel met een al even mooie naam.
Ik zit op het werk en hou de hele tijd de site van waarneming in de gaten of de vogel later ook wordt gezien. Dat is gelukkig het geval rond twaalf uur en dus is het waarschijnlijk een blijvertje. Ook even na half twee is er een waarneming.
Ok, daar ga ik naartoe. Na het werk meteen de camera mee en naar de Maasvlakte.
Rond kwart over drie kom ik aan op het Luzerneveld en zie ik een andere vogelaar zoeken naar de Morinelplevier. Even speuren we het veld af naar de vogel, het zal toch niet..
Maar dan zien we iets bewegen. Hebbes.

Morinelplevier -   Charadrius morinellus - Maasvlakte
Deze Morinelplevier is op doortrek richting Noord Afrika en gebruikt de Maasvlakte om even bij te komen.Je moest de Morinelplevier goed in het zicht blijven houden omdat je de vogel door zijn schutkleur zo uit het oog was verloren.

We schuiven steeds een stukje verder op richting de Morinelplevier, ondertussen zijn nog twee vogelaars aangeschoven. De vogel is totaal niet schuw en zolang je maar geen rare bewegingen maakt blijft ze gewoon op haar plek zitten.


Ondanks de bewolking is de temperatuur prima, het is gewoon warm.
We liggen dan ook languit op het veld de Morinelplevier te fotograferen.
Het was genieten van deze prachtige Morinelplevier. Nooit gedacht dat ik deze vogel van zo dichtbij
zou kunnen bewonderen.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Bert
  'N mooie serie van de Morinelplevier met 'n mooi laag standpunt, het is 'n mooie vogel heb hem in Finland gefotografeerd in zomerkleed,
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bert,
  werkelijk hele gave platen van deze prachtige Morinelplevier.
  Deze heb ik nog niet eerder gezien. Net wat Loes zegt: Mooi vanuit een laag standpunt.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen